Blackberry - ADHD in beeld

Wat vind jij hiervan?
Rate dit item

Download de handleiding


Smartphone-app met dagmonitor en ADHD-informatie


Moet ik elke dag informatie invoeren?
Wat gebeurt er als ik een dag oversla?
Ziet iemand anders de informatie die ik invoer?
Hoe lang wordt mijn informatie in de app bewaard?
Waar krijg ik meer informatie over ADHD?
Aflezen van de scores
Bijhouden/Invoeren van scores


Moet ik elke dag informatie invoeren?
Het liefst wel. Dan krijg je een beter overzicht van de veranderingen in de loop van de tijd en van [in] eventuele patronen in de grafieken. Dat helpt om te zien of specifieke tijdvakken van de dag of bepaalde dagen van de week extra problemen opleveren, of juist beter gaan dan andere.

Wat gebeurt er als ik een dag oversla?
Het is geen probleem als je een dag overslaat. Ga gewoon de volgende dag weer verder. Probeer niet achteraf informatie over voorbije dagen in te vullen, want het is lastig om je dit precies te herinneren. Dat kan eventuele patronen in de grafieken verstoren.

Ziet iemand anders de informatie die ik invoer?
Nee. Alle informatie die je in de app invoert, blijft op jouw telefoon. Als je ervoor kiest een e-mail met de grafiek naar jezelf te sturen, wordt dit alleen verstuurd naar het e-mailadres dat jij opgeeft.

Hoe lang wordt mijn informatie in de app bewaard?
De app bewaart je resultaten van de afgelopen 90 dagen. Om de informatie langer te bewaren, kun je een rapport naar jezelf e-mailen.

Waar krijg ik meer informatie over ADHD?
Er zijn heel wat handige informatiebronnen en gegevens over ADHD op de website van Janssen te vinden, via www.ADHD-digitaal.nl.

Aflezen van de scores
De app genereert automatisch begrijpelijke/gemakkelijk te begrijpen/inzichtelijke grafieken op het scherm, zodat je de gemiddelde scores die je tot nu hebt ingevoerd, kunt bekijken. Je kunt ook zien of de scores voor elk tijdvak van de dag tijdens je gebruik van de app veranderen. Daarbij kun je zien of het om een schooldag of om een vrije dag gaat. Je kunt de grafieken naar jezelf e-mailen om zo makkelijker met mensen die met jou of je kind te maken hebben, te kunnen bespreken hoe het gaat, of gewoon voor jezelf.

Wat je invoert, kan worden gebruikt om te bespreken op welke manier ADHD invloed heeft op jou of je kind en op het gezinsleven en om uit te vinden hoe je jezelf het beste aan een leven met ADHD kan aanpassen. Deze handige app herinnert je tevens aan komende afspraken.

Bijhouden/Invoeren van scores
Aan het eind van elke dag kun je met behulp van eenvoudige schuifblokjes op het scherm vastleggen hoe het in zes verschillende tijdvakken van de dag met jou of met je kind is gegaan. Aangeraden wordt om dit aan het eind van de dag te doen (of je kind in bed ligt). De zes tijdvakken zijn: Je kunt ook aangeven/invoeren of het een schooldag of een vrije dag is, om te zien of dat verschil uitmaakt.

Klik hier om je tip te versturen

Heb jij een leuke tip voor onze site?